söndag 24 januari 2010

Bilder från julen...

I dag har jag verkligen fått veta vad det innebär att ha en trotsig tvååring till son! Puuhhh!!! Det är mycket "kan själv" just nu, vilket inte alltid går så bra när det gäller att hälla upp mjölk, bära tallriken med flingor, klä på sig... Och så totalt oförutsägbara vredesutbrott för saker som att jag tar fel tallrik och lägger upp mat på etc. Ja, ja, då gäller det att utrusta sig med en stor portion tålamod. Vilket går sådär...
Så därför tänkte jag prata om något mycket roligare! Julen!!!

Julen 2009 firades på herrgården! Det var första gången vi firade jul här och trots att vi var hela 21 stycken så var det gott om plats och det blev en sådan där sagolik Fanny & Alexander-jul (ja, innan pappan dör alltså...) med underbar mat (tack alla som hade med sig dessa fantastiska rätter!), lagom mycket julklappar, härliga vinterlekar i snön och så massor med umgänge!

Ska inte dra alla detaljer utan bjuder istället på några härliga bilder från olika juldukningar och några fantastiska vintervyer!
Välkommen till Sunds Herrgård i vinterskrud!
Här har min far varit varje dag i vinter och knackat hål i isen för att våra guldfiskar ska ha chans att överleva. Det gick bra förra vintern, och vi ser fram emot att fira även denna vinterns överlevnad med champagne på bron till våren!
Vilket ljus! Bilden känns nästan tredimensionell! Den är tagen från vårt sovrumsfönster en härlig vintermorgon (eller snarare förmiddag ska väl erkännas...)
Uppdukat för jullunch i stora matsalen!
Och här är maten! Mums!!! Längtar redan till nästa jul!
Ja, man måste ju ha lite att dricka till också... Detta bidrag hade min syster med från Norge.
Fikabuffén efter Kalle Anka... Minst 7 sorters julkakor, Rocky Road och värdens godaste jultårta med mandelmassebotten och två sorters ljuvlig chokladfyllning. Nu väntar vi bara på tomten!
Måste bara ta med denna bilden också. Den är från mellandagarna då P läser sin fars memoarer från barndomen i Småland högt för E och S. Alla barnbarnen fick det i julklapp från farfar/morfar och det var en mycket uppskattad julklapp!
Visst är det underbar harmoni i denna bilden!

1 kommentar:

chokladblomma sa...

Vad kul att du är tillbaka!!!!
Och nu blev jag godissugen när jag såg Rocky roaden.... jag som har gått ner 2 kg på 2 veckor... MÅSTE hålla ut!! He, he!
Ser verkligen fram emot bilder på ert hem!
Tänk, vilka snygga benmuskler ni får när ni går i trapporna. Och starka!
Ha det gott!
KRAM